ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fridolins flört med C och FP om FRA

Gustaf Eriksson · 2 Jul 2013
Uppdaterad 2 Jul 2013
Fridolins flört med C och FP om FRA-lagen

Fridolins flört med C och FP om FRA-lagen Foto: Scanpix


FRA-lagen fungerar inte och borde rivas upp. Det sa Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin under sitt tal i Almedalen. Han utmanade också C och FP – och undrade om de var med på partiets linje: – Eller väger alliansbygget tyngre?

klar

Artikellänk är kopierad

När miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin talade i Almedalen på tisdagskvällen la han stor vikt vid klimatpolitiken, som han menar har havererat under alliansregeringen, och satsningar på skolan. 

Men han hann också kommentera FRA-lagen. Efter Metros avslöjande i helgen om att Försvarets radioanstalt medvetet bryter mot lagen krävde Fridolins partikollega Maria Ferm en kriskommission för integriteten i Sverige. 

Under sitt tal upprepade Gustav Fridolin det kravet.  – FRA-lagen borde rivas upp och ställas under en kriskommission för den personliga integriteten, sade han.

Språkröret utmanade också Centern och Kristdemokraterna genom att fråga om de är med på Miljöpartiets linje.  – Eller väger alliansbygget tyngre?, undrade han.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro