ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Friends Arena till salu

Aron Andersson · 3 Nov 2013
Uppdaterad 3 Nov 2013

De nya nationalarenan är till salu. Verksamheten går med hundratals miljoner kronor i förlust. Nu vill ägarna till Friends Arena minska sitt innehav.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT

– Det är säkert ingen uppsjö av företag som är jätteintresserade men jag tror mig veta att det finns en del intressenter. Dem ska vi naturligtvis närma oss under året, säger Bert Andersson i Svenska fotbollförbundets styrelse, till Ekot i Sveriges radio.

Förbundet äger en tredjedel av aktierna i Friends arena, som gick med 244 miljoner kronor i förlust förra året. Enligt prognoserna kan det bli nära 200 miljoner kronors förlust i år. Även andra ägare planerar att dra sig ur, enligt Ekot. Jernhusen som äger 10 procent av aktierna har redan börjat sälja. – Vi kommer fortsätta att sälja av aktierna. Det är inte klart men enligt vår plan kommer de att säljas framöver, säger Cecila Granath, pressansvarig på Jernhusen, till Ekot.

Solna stad äger en sjättedel, och inte heller de vill ha lika stor ägarandel framöver. – Vi ska nog förbereda oss på nästa steg, det vill säga ta oss ur arenan, säger Pehr Granfalk, ordförande i kommunstyrelsen.

Sweden Arena Management, som driver arenan, består av fem delägare. Utöver Solna stad, Jernhusen och Svenska fotbollsförbundet är det även Fabege och Peab.

Läs mer: Dom i muthärvan kring Friends Arena slås fast i hovrätten

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro