ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Friends: "Förbjud nollningar"

Anders Göransson · 26 Aug 2013
Uppdaterad 26 Aug 2013

De misstänkta övergreppen på Lundsbergs skola ska ha skett i samband med en så kallad nollning, en invigningsritual för nya elever. Nu kräver antimobbningsorganisationen Friend att samhället och skolorna ska sätta ner foten.

klar

Artikellänk är kopierad

Friends generaldirektör Lars Arrhenius.
Friends generaldirektör Lars Arrhenius.Foto: Scanpix

– Med tanke på hur ofta nollningar går fel så tycker jag man borde överväga att förbjuda dem helt, säger generalsekreteraren Lars Arrhenius till Metro.

Förespråkare för nollningarna brukar betona att de stärker sammanhållningen på skolan. Det argumentet imponerar inte på Lars Arrhenius.

– Kanske hos den grupp som svetsas samman av att kränka och förnedra andra elever, men frågar man den brännskadade pojken tror jag knappast han tycker sammanhållningen stärktes av det inträffade.

Det är inte första gången den här typen av händelser inträffar på Lundsberg. Vad bör göras åt det?

– Det är de vuxnas och skolans tydliga ansvar att förebygga kränkningar, men på de här internaten blir det gång på gång tydligt att det arbetet har misslyckats. Förbjud nollningar helt, oavsett lärosäte.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro