ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Frisk kvinna behandlades för cancer

Aron Andersson · 15 Jan 2013
Uppdaterad 15 Jan 2013
Frisk kvinna behandlades för cancer

Frisk kvinna behandlades för cancer Foto: Scanpix


Kvinnan fick cellgiftsbehandling i två års tider, ed allvarliga skador som följt. Men egentligen hade hon aldrig cancer.

klar

Artikellänk är kopierad

När misstaget väl upptäcktes led kvinnan av grav benskörhet efter behandlingen. Det hade lett till kotkompressioner och frakturer. Dessutom blev hon senare fumlig och ostadig på händerna på grund av hjärnskador hon fått av cellgifterna, skriver Arbetarbladet.

Kvinnan, som är i 60-årsåldern hade tidigare behandlats för bröstcancer, och nu trodde läkarna att cancern spridit sig på nytt, med dottertumörer i bland annat skelett och lever. – I dag tar man vävnadsprover för att avgöra om det verkligen är dottertumörer men det gjorde man inte enligt de nationella riktlinjer som fanns då. Man gick på vad röntgenbilderna visade, säger Lars-Göran Holtby, chefsläkare på Gävle sjukhus till tidningen.

Normalt sett utreder Socialstyrelsen bara vårdfel från de senaste två åren, men i detta fall har sjukhuset ändå gjort en Lex Maria-anmälan. – Vi tycker att det här är ett så speciellt fall att vi ber dem ta upp det ändå, säger Lars-Göran Holtby till Arbetarbladet.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro