ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Frisör sexofredade kvinnliga kunder

Evelina Olsson · 10 Nov 2011
Uppdaterad 10 Nov 2011
Mannen sexofredade sina kvinnliga kunder. Bilden visar inte de personer artikeln handlar om.

Mannen sexofredade sina kvinnliga kunder. Bilden visar inte de personer artikeln handlar om. Foto: Scanpix


Visade sin penis och stänkte vatten på kvinnornas bröst. Döms nu för sexuellt ofredande. Jag känner obehag vid besök på frisörsalonger”.

klar

Artikellänk är kopierad

Frisören antastade två unga kvinnor som kommit till hans salong för slingor och klipp. Nu döms han  för sexuellt ofredande. – Jag känner obehag vid besök på frisörsalonger, ­berättar ett av offren i förhör om tiden efter händelsen. Det var i februari förra året som de två kvinnorna gick till salongen som är belägen i i nordvästra ­Skåne. När den ena av dem satt med slingbehandlingen i håret, kallade frisören på henne till ett närliggande rum. Hon gick fram och då drog frisören ner sina byxor och tog fram sin penis samtidigt som han tog tag i hennes arm med den lediga handen. När den andra kvinnan kom fram för att se vad som hände fortsatte mannen att ta i sin penis. – Jag kunde bara inte lämna frisörsalongen eftersom jag hade en plastduk över håret, berättar den första kvinnan i förhör. Hon tvingades därför vara kvar och när det blev dags att tvätta av färgen fortsatte frisören med sina närmanden. Han stänkte vatten på hennes bröst medan hon satt i tvättstolen. Lunds tingsrätt anser att det inte går att bevisa att vattenstänkningen var ett sexuellt ofredande och friar därför frisören på den punkten. Han döms dock, mot sitt nekande, till ett ”kännbart” bötesstraff på 5 000 kronor för penisvisandet. Kvinnorna tilldöms skadestånd på 6 000 och 5 000 kronor.

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro