ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fritagen kan ha kidnappats - åtalas för narkotikabrott

Stockholm TT · 26 Maj 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

För två veckor sedan stormades tingsrätten i Västerås av två maskerade och beväpnade män, mitt under en pågående omhäktningsförhandling. 52-åringen, misstänkt huvudman i en stor narkotikahärva, fritogs och kördes från platsen i en väntande bil.

Nu misstänker polisen att det inte var 52-åringens vänner som förde bort honom. -Vi har ett vittne som säger att han såg tveksam ut när han stod utanför bilen. De maskerade männen slog i biltaket för att understryka att han skulle rappa på, säger Ulf Palm, informationsansvarig på polisen i Västmanland. När 52-åringen greps i Stockholm av Rikskriminalpolisens narkotikaspanare i mars hittade de 18 kilo amfetamin i ett lönnfack i hans bil. -Det normala är att man betalar i efterskott, säger Ulf Palm. En av polisens teorier är därför att 52-åringen förts bort i ett försök att få in pengarna. 52-åringens två medåtalade, en 46-årig man och en 39-årig kvinna, sitter kvar i häktet. -De kommer väl att skylla på honom nu, säger Ulf Palm. Stämningsansökan som lämnades in till Västerås tingsrätt på fredagsmorgonen innehåller flera åtalspunkter med rubriceringarna narkotikabrott, grovt narkotikabrott och grov narkotikasmuggling.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro