ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fritt fram för att inreda vinden

Yamile Lindgren · 10 Apr 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Om du har råd ...

klar

Artikellänk är kopierad

TAKVÅNING. Tidigare har det funnits förbud mot vindsinredning i nästan alla byggplaner, men nu upphävs de sista förbuden, vilket leder till fler lyxlägenheter på marknaden.Det är efterfrågan på lägenheter i innerstan som blivit för stor för att stadsbyggnadsnämnden ska kunna hantera varje bygglov för vindsvåningar. Lösningen blev att upphäva alla förbud i ett svep, vilket först gjordes i Vasastan och på Östermalm. Även på Kungsholmen och i Högalid ska förbudet hävas.

Hur många vindar som kan komma att inredas är svårt att säga.– Det är många faktorer som spelar in för att få bygglov. Till exempel måste det finnas hiss som går hela vägen upp i huset och tillräckligt med förråd, säger Anna Birkestedt som jobbar på BLT Projektering, ett företag som köper råvindar och sedan inreder dem.På stadsbyggnadsnämnden säger man att man vill försöka ge bygglov i så stor utsträckning som möjligt för att möta den ökande efterfrågan.

klar

Artikellänk är kopierad

Yamile Lindgren
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro