ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Fritt internet" var ju bara floskler och lögner

metro.se · 30 Jun 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

Foto: Scanpix / Montage


klar

Artikellänk är kopierad

Så fort något skrivs om The Pirate Bay, sajten som blivit en symbol för en hel generation, så kokar det i bloggvärlden.Nyheten om att sajten köps upp av ett företag som specialiserat sig på annonsering i spelhallar är inget undantag.Många uttrycker besvikelse över att det verkar som att idealet har ett pris."Idealismen, “fritt internet” var ju bara floskler och lögner, men många av oss visste ju om detta redan tidigare. Tyvärr är det alldeles för många som gått på TPBs snack om att de inte tjänat några pengar för sin verksamhet. Det är ju också lögn. Killarna hade ju heltidsanställda", skriver fotobloggaren Chilli.

Mikael Wendt vänder sig mot att grundarna sagt att Pirate Bay varit ett hobbyprojekt som inte syftade till att tjäna pengar:

"Uppköparna tänker använda tekniken bakom PB för att göra det som PB gjort; vidarebefordra filer med upphovsskyddat material. MEN en stor skillnad kommer att finnas med – upphovsmännen ska SJÄLVKLART få sin rättmätiga ersättning. Snacka om dubbelmoral. Trovärdighetskapitalet för dessa herrar är noll."Satmaran tror inte att Pirate Bay kommer att behålla sin själ som en sajt som dirvs av teknikintresserade ungdomar när den säljs till "kapitalstarka personer". "TPB-killarna har skapat världens mest berömda site, det är stort. Vi får se om de nya ägarna kommer att klara av att driva siten vidare med ny teknik som tydligen ska konkurrera ut "olaglig" fildelning. Det ska bli mycket spännande att se hur denna nya teknik kommer att se ut."Metrobloggaren bakom bloggen Babiantuttar ser karriärmöjligheter i planerna för det nya Pirate Bay."Pirate Bay köps av börsföretaget Global Gaming Factory X AB och nu ska denna förändring leda till att det genererar intäkter åt fildelarna. "Intäkter = pengar. Fildelare = skulle kunna vara jag. Jahapp. Jag får bli pirat alltså."

klar

Artikellänk är kopierad

metro.se
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro