ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fröken Sverige får kicken av bikinikung

Ann Hagman · 27 Jun 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Isabel Lestapier (vänster) får lämna över till Lina Hahne. 

Isabel Lestapier (vänster) får lämna över till Lina Hahne. 


klar

Artikellänk är kopierad

KICKAD. Fröken Sverige har fått sparken – och blivit ersatt på skönhetstronen av en 23-årig läkarstudent från Umeå.

Enligt en företrädare för bikinimärket Panos Emporio, som numera äger Fröken Sverige-titeln, har 20-åriga Isabel Lestapier överhuvudtradet aldrig tillträtt uppdraget som årets Fröken Sverige, trots att hon utnämndes med traditionsenlig tiara vid slutfinalen i april.– Sedan dess har hon förhandlat med huvudmannen, som är Panos, och de har inte lyckats komma överens om anställningsvillkoren.

Den här veckan ersätts Lestapier av Lina Hahne, som också deltog i finalen. Men varken den nya eller den gamla Fröken Sverige fick i går prata med Metro om tumultet runt titeln.- Vi vill gärna veta i förväg vilka frågor ni vill ställa till Lina Hahne och vad ni tänker skriva om Fröken Sverige. Annars måste vi tyvärr avböja en intervju. Isabel Lestapier har lämnat organisationen och gjort sig oanträffbar, så henne kan ni inte nå, säger en medarbetare.

Tror du inte att svenskarna vill veta varför Fröken Sverige som ska representera oss har blivit utbytt?– Panos har bestämt att inte berätta varför han inte kom överens med Isabel om anställningsvillkoren, säger medarbetaren.Kort efter utnämningen i april blev det känt att Isabel Lestapier ett år tidigare hade poserat i bikini i grabbtidningen FHM. Panos Papadopoulos, 49, bestämde sig för att ställa in Sveriges medverkan i den internationella Miss Universum-finalen, men ansåg inte att Lesatapier borde avsäga sig den svenska titeln. – Isabel har alla de kvaliteter som krävs för att göra ett bra jobb som representant för landets unga kvinnor. Det kan inte en oskyldig bikinibild ändra på, skrev han i ett pressmeddelande 26 april.Efter det ändrade beslutet var Panos i går inte tillgänglig på telefon.

klar

Artikellänk är kopierad

Ann Hagman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro