ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Frossa i OS-fakta och skräms av maskoten

Tomas Lundin · 8 Feb 2014
Uppdaterad 9 Feb 2014
Frossa i OS-fakta och skräms av maskoten TT

Frossa i OS-fakta och skräms av maskoten TT


OS i Sotji har hånats för att vara världens dyraste – och sämst förberedda – vinterspel. Halvfärdiga hotellrum och brunt vatten trycktes ut i etern när journalister började anlända till OS-staden, även om den flitigt spridda bilden av en halv toalett visade sig vara fejk. Här är tre andra roliga och intressanta länktips på temat OS.

klar

Artikellänk är kopierad

”Välkommen till din mardröm”

Björnmaskoten som sågs av många för första gången vid OS-invigningen har redan utsetts till den obehagligaste någonsin. Nätet har pepprats med fotomontage och jämförelser. Vissa har också flinat åt att ett land som skärper anti gay-lagar valt en ”bear” – slang för en hårig homosexuell man – som maskot. Buzzfeed har sammanställt. 

Faktafest för OS-älskare

Tabellbitare får verkligen något att sätta tänderna i med den här nysläppta webbappen. Kolla vem som är bästa svenska vinterolympiern någonsin, skratta åt antalet danska vinter-OS-medaljer genom tiderna (ett silver) och förundras över att den tyngsta olympiern vägde 120 kilo. 

Se hur invigningen fejkades

Under den tv-sända invigningen fastnade en av de fem snöflingor som skulle förvandlas till OS-ringar. Men inte i rysk statstelevision – de klippte raskt in bilder från en repetition. Det är bara en av de sätt som OS-invigningen fejkats för de ryska tittarna. Här kan du se den internationella och ryska sändningen bredvid varandra.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro