ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Frukost + möte = trend

Louise Jacobson · 3 Feb 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011
Till viss del är frukostmötet något som plockas upp från film och tv-serier, säger trendanalytikern Stefan Nilsson som jobbar på Trendgruppen.

Till viss del är frukostmötet något som plockas upp från film och tv-serier, säger trendanalytikern Stefan Nilsson som jobbar på Trendgruppen. Foto: Lotta Imberg


klar

Artikellänk är kopierad

Svårt att få ihop det? Kombinationen frukost och möte är en trend som sprider sig. Krav på effektivitet ligger bakom, tror trendanalytikern Stefan Nilsson. Lågkonjunktur och varselpanik tvingar oss att vara mer effektiva på jobbet.– Vi förväntas jobba mer för samma pengar i lågkonjunktur. Då blir det så att man jobbar samtidigt som man äter frukost, medan man förr kunde komma in på jobbet och ägna första timmen åt Facebook, säger Stefan Nilsson på Trendgruppen.Frukostmötet är dess-utom del av en ny möteskultur där vi skiljer på formella och informella möten. Frukostmötet är ett informellt möte då man diskuterar mjuka frågor. Med andra ord tar man inte fram halvårsrapporten.– Jag tycker att vi har blivit duktigare på att lämna kontoret och till exempel gå och äta frukost, ta torsdagsbullen på kafé eller ett glas vin på fredagen för att ha just sådana informella möten. Det är uttryck för ett behov att komma ifrån telefon och skrivbord, säger han.Ändå tycker han att tendensen att äta frukost på jobbet är negativ. – Det är tråkigt att se att vi äter färre måltider hemma. Vem äter frukost med sin partner i dag? Det är väldigt få, säger Stefan Nilsson och höjer ett extra varnande finger för frukostpåsen som avnjuts i farten. Plötsligt inbjuder varje kafé till en frukost på stan, något som var ovanligt för bara ett par år sedan. – Trenden sprider sig i den kreativa världen bland människor som jobbar på reklambyråer och designkontor och har behov av att bryta sig loss från kontoret. De är många i kvarteret där jag har mitt kontor och här är det alltid full rusch på kaféerna på morgonen, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Louise Jacobson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro