ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Frukosten viktig för att minska i vikt

Jim Roslund · 10 Jan 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

JIM ROSLUND Om målet är att bli av med några extra kilon fett så fokuserar de flesta på att öka sin fettförbränning. Vad många glömmer bort, eller inte känner till, är att det är minst lika viktigt att även minimera sin fettinlagring. Fettinlagringen, dvs. hur mycket fett din kropp lagrar under en viss tid, styrs av en lång rad komplexa mekanismer. Det beror inte enbart på vad du äter utan också av din aktivitetsnivå, ditt genetiska anlag, hormoner, stress, arbetsmiljö, sömn och ämnesomsättning.

Genom att lära dig mer om dessa mekanismer kan du steg för steg minska ner på din egen fettinlagring. Några vanliga misstag • Många försöker minska ner på sin fettinlagring genom att kraftigt minska på kalorierna och fettet i maten. Detta leder istället till en ökad fettinlagring eftersom kroppen anpassar sig till ett sparsamt mängd och variation av näringsämnen. •  Att skippa frukost för att hålla igång fettförbränningen leder tyvärr till en ökad fettinlagring då kroppen inte får den energi som den behöver och istället går över till sparlåga. Tränar du dessutom på förmiddagen (utan att äta tillräckligt) så ökar behovet ytterligare av näringsämnen vilket leder till en ökad fettinlagring på eftermiddagen.En dålig kombination som ökar fettinlagringen är därför för få antal kalorier på förmiddagen i samband med träning. Detta skapar kraftiga hungerkänslor på eftermiddagen samtidigt som fettinlagringen är hög.

Ska du träna på förmiddagen så se till att äta tillräckligt både före och efter. Du har då en god förbränning samtidigt som din fettinlagring på eftermiddagen blir låg.

klar

Artikellänk är kopierad

Jim Roslund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro