ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Full politiker i seriekrock – försökte få drabbade att inte ringa polis

Åsa Larsson · 6 Aug 2015
Uppdaterad 20 Aug 2015
Politikern orsakade en seriekrock när han körde in i bilar vid ett rödljus.

Politikern orsakade en seriekrock när han körde in i bilar vid ett rödljus. Foto: Fredrik Sandberg/TT


Kommunpolitikern hade inget körkort, var berusad och påverkad av narkotika när han körde rakt in i en bilkö vid ett rödljus. Enligt vittnen försökte mannen sedan övertala olycksoffren att inte ringa polisen.

klar

Artikellänk är kopierad

En kommunpolitiker i Östergötland åtalas nu för grovt rattfylleri, narkotikabrott och olovlig körning. Han har erkänt brott.

Det var i början av maj som politikern, som är i 20-årsåldern, körde in i tre andra bilar vid ett rödljus i staden där han bor. Tre av passagerarna i dessa bilar fick åka ambulans till sjukhus.

►Politiker greps rattfull i sängen

Mannen säger själv att han bara har vaga minnen av olyckan eftersom han "festat hårt" dagarna innan krocken. Anledningen var att han mått dåligt över att ha förlorat jobbet. Han har heller inget körkort.

Enligt en av de påkörda förarnas vittnesmål så ska politikern ha bett honom att inte ringa polisen efter olyckan. Gärningsmannen har i stället velat "göra upp".

►Åtalas för rattfylleri med permobil 

Vittnet berättar även att mannen sluddrade. Vid alkoholkontroll upptäcktes att han hade 1,74 promille i blodet och var påverkad av det narkotikaklassade preparatet alprazolam.

Under eftermiddagen på torsdagen meddelade mannens parti att de haft ett möte med honom och kommit överens om att han ska ta en time-out. Därmed lämnar han sina politiska uppdrag.

klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro