ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fulla britter "stör akutvården"

Åsa Larsson · 1 Jan 2015
Uppdaterad 1 Jan 2015
På akutmottagningar i Storbritannien är det ett ökande problem med berusade nära och kära, enligt akutvårdens företrädare.

På akutmottagningar i Storbritannien är det ett ökande problem med berusade nära och kära, enligt akutvårdens företrädare. Foto: All Over Press/TT


klar

Artikellänk är kopierad

Fulla människor i akutintagens korridorer stör verksamheten – det säger nu högt uppsatta inom brittisk akutvård.

Doktor Clifford Mann, ordförande i utbildningsorganet College of Emergency Medicine, säger till BBC att det är ett problem när berusade människor läggs in eftersom även lika berusade vänner och anhöriga då kommer och orsakar störningar.

Han riktar även kritik mot Storbritanniens alkoholpolitik.

– Det här ökande trycket som vi sett över en tioårsperiod gäller främst storstädernas akutmottagningar och särskilt torsdags-, fredags- och lördagskvällar, säger han till BBC.

På frågan om de berusade människorna inte behöver hjälp från vården svarar han:

– Nej, nej, nej, det är en enorm förenkling. Många har druckit så mycket alkohol att de uppenbart är i behov av läkarvård, men det finns en stor mängd människor, alltså inte patienten, utan vänner, kollegor och partners, folk som dyker upp samtidigt som patienten, som valsar runt i våra lokaler och orsakar avsevärda störningsmoment, som vår personal sedan får hantera och det tar uppmärksamhet från det vi borde ägna oss åt, nämligen ta hand om de som behöver vår hjälp.

klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro