ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fullt ös i stadshuset

Jan Sjöberg · 11 Sep 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Alla, speciellt de yngsta, som kom till Lidingö stadshus i lördags fick ballonger av Pippi och andra sagofigurer.
Alla, speciellt de yngsta, som kom till Lidingö stadshus i lördags fick ballonger av Pippi och andra sagofigurer.Foto: Jan Sjöberg
Hälsans stig invigdes av kommunalrådet Paul Lindquist (m) utanför Konditori Princess tillsammans med Sickan Nymahn från Hjärt- och lungsjukas förening.
Hälsans stig invigdes av kommunalrådet Paul Lindquist (m) utanför Konditori Princess tillsammans med Sickan Nymahn från Hjärt- och lungsjukas förening.Foto: Jan Sjöberg

I lördags var det Öppet hus i Lidingö stadshus. Mellan 3 000 och 4 000 besökare kom under de fyra timmarna för att delta i akiviteter och diskutera med representanter från stadens alla  förvaltningar. I entrédörren stod frackklädda herrar för att dela ut blommor till alla damer och  överallt kunde man se stadens anställda genom att de bar enhetliga tröjor i en hälsosam  ljusgrön kulör. De hungriga kunde ställa sig i kö för att provsmaka mat som "nya lidingöbor" lagat eller prova på skolmaten. De som ville kunde testa sin näsa genom att lukta på olika dofter i en "luktorgel". De som ville spänsta kunde delta i gympapass som Friskis&Svettis ordnade eller pröva på stavgång, eller vara en av de första som gick på Hälsans stig som invigdes utanför konditori Princess(!).DIGERT PROGRAM Hjärt- och lungräddning demonstrerades av brandmän, golfintresserade kunde slå sina första  slag efter snabbintroduktion, några av Lidingös många rockband spelade, tavlor från stadens  konstsamling auktionerades bort och Musikskolan spelade. Dagen avslutades med en utfrågning av öns åtta politiska partier. Öppet hus ordnas varje år det är val. Med tanke på att nästan 10 procent av stadens invånare  kom till stadshuset en solig lördag borde kanske Öppet hus ordnas lite oftare.

klar

Artikellänk är kopierad

Jan Sjöberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro