ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Funderar du på att elda upp ett asylboende? Läs det här!

Metro · 6 Nov 2015
Uppdaterad 9 Nov 2015

Foto: Montage/TT/Pressbild


Du som känner dig extremt arg och överväger att tända på ett asylboende eller ansluta dig till IS – tänk ett varv till. Inom militären använder man sig av förkortningen STOP – stanna, tänk efter, orientera dig, planera – när man går vilse. Det kan vara bra även för andra att tänka på, skriver Anders Königsson från Borgerlig framtid.

klar

Artikellänk är kopierad

Inom militären finns det många olika förkortningar för att underlätta så att man kommer ihåg saker. En av dem är STOP, som används då man har gått vilse. Det står för Stanna, Tänk efter, Orientera dig, Planera.

I det tillstånd det svenska samhället befinner sig i just nu, med alla brandattentat mot asylboenden, skolattacken i Trollhättan, Ikea-morden i Västerås, skjutningar och bilbränder i många av landets städer, handgranatsattacker och andra bombattentat, ett stort antal människor som frivilligt åker ner till Syrien för att mörda och våldta för IS samt en rad andra saker är det dags att börja använda STOP även i det dagliga livet.

► LÄS MER: "Sluta elda upp asylboenden – och våra skattepengar"

Du som är väldigt orolig eller extremt arg och seriöst funderar på att göra något av ovanstående, för din egen och andras skull, gå ytterst noggrant igenom dessa fyra punkter:

Stanna. Gå inte till handling!

Tänk efter. Vad sjutton är det jag håller på med? Vad kan det jag tänker göra leda till? Kommer andra människor och kanske jag själv att skadas/dö? Riskerar jag att hamna i fängelse under en lång, kanske obestämd tid?

Orientera dig. Hur mår jag egentligen, varför får jag dessa idéer att göra något helt desperat?

Planera. Kan jag prata med någon? Var söker jag professionell hjälp om jag behöver det? Även om jag är extremt missnöjd med samhällsutvecklingen, finns det något sundare sätt att verka för förändring?

Svaret på den sista frågan är ja, det finns många sätt att förändra. Att känna frustration över något man inte är nöjd med är naturligt. Men det hjälper ingen och förbättrar inte något att begå kriminella handlingar.

Mitt stora kall i livet är att resa och träffa nya människor. Efter mängder av resor runt om i världen, med alla de möten med olika människor och intryck det har gett mig, bär jag med mig mycket positivt, men även mycket negativt. I många länder är våldet en del av vardagen. Risken att rånas, skjutas eller råka illa ut på andra sätt finns alltid, vilket gör att människor aldrig helt kan slappna av. 

Jag startade därför det politiska partiet Borgerlig framtid. Detta för att förhindra att våldet ska bli en del av vardagen även här, i Sverige. Partiets främsta fråga är naturligt nog också säkerhet och trygghet. Det enda sättet att på ett rationellt sätt förändra något i ett demokratiskt samhälle är nämligen att antingen ansluta sig till någon befintlig organisation, eller starta en egen. Handlar det, som i det här fallet, om missnöje med samhället är det genom politiken man kan förändra.

► LÄS MER: Föräldrar får spärra pass för unga jihadister

Politik är inte en spikrak väg och man får inte alltid som man vill. Man behöver förhandla och argumentera för sin sak, man behöver arbeta hårt och man möts av både medgångar och motgångar. Men det fungerar. Sakta men säkert börjar det hända saker. Så du som just nu är rosenrasande förbannad och planerar att låta det utmynna i våld – gör istället något kreativt av din ilska, något som både gynnar dig själv och andra. Titta dig i spegeln och säg STOP!

Anders Königsson

Ordförande, Borgerlig framtid

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro