ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Funktionsnedsatt lämnades på toalett – i sju timmar

Malin Jansson · 11 Feb 2018
Uppdaterad 11 Feb 2018
Blev sittande på toaletten i sju timmar.

Blev sittande på toaletten i sju timmar. Foto: Shutterstock


En brukare på ett äldreboende i Ulricehamn blev sittandes på toaletten – i sju timmar. Orsaken var att personalen helt enkelt glömt bort att personen satt där.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var i september förra året som en brukare på ett äldreboende i Ulricehamn blev placerade på toaletten för att uträtta sina behov. Men toalettbesöket blev längre än väntat och personen blev sittande i timmar innan hen fick hjälp att ta sig upp igen, rapporterar SVT Nyheter Väst.

Brukaren bar på ett larm men visste inte hur det skulle användas då hen har en kognitiv funktionsnedsättning. Samtidigt hade personalen hade enkelt glömde bort att personen satt på toaletten.

Inte förrän mitt i natten, sju timmar senare, upptäckte de som kom för att jobba natt vad som hade hänt. Brukaren ska inte ha fått några fysiska eller psykiska skador – men enhetschef Maria Andersson berättar för SVT att hon ser allvarligt på händelsen.

– Vi ser otroligt allvarligt på det som inträffat. Det är något som inte får ske, säger hon.

Enligt Maria Andersson har rutinerna nu kommit att ses över för att förhindra att något liknande händer igen. Till exempel har man infört en så kallad närvarolampa som visar när någon sitter på toaletten.

klar

Artikellänk är kopierad

Malin Jansson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro