ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fyllebråk tros ligga bakom bussdöd

TT · 1 Maj 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Valborgsfirandet i Lund slutade med en tragedi. En 23-årig kvinna omkom när hon blev överkörd av en buss. Två berusade unga män misstänks ha knuffat henne ut i gatan när de bråkade med varandra.
Valborgsfirandet i Lund slutade med en tragedi. En 23-årig kvinna omkom när hon blev överkörd av en buss. Två berusade unga män misstänks ha knuffat henne ut i gatan när de bråkade med varandra.Foto: SCANPIX

Valborgsfirandet i Lund slutade med en tragedi. En 23-årig kvinna omkom när hon blev överkörd av en buss.Två berusade unga män misstänks ha knuffat henne ut i gatan när de bråkade med varandra. Männen, 26 och 28 år gamla, anhölls under natten mot torsdagen misstänkta för grovt vållande till annans död.De ska ha varit alkoholpåverkade och bråkat när de gick längs Stora Södergatan i Lund i går eftermiddag. En kvinna kom från motsatt håll. När hon mötte duon knuffades hon enligt vittnen ut i gatan.-Troligast är att männen puttat varandra och att en av dem stött in i kvinnan, som sedan fallit ut i gatan, säger Jacob Linton, kriminalkommissarie vid Lundapolisen, till TT. "Sprang därifrån"Kvinnan hamnade under en buss med gymnasieelever på skolresa och dog omedelbart.-Vi kände bara hur det guppade till. Ingen förstod varför vi stannade. Sedan kom det en massa folk och poliser och då förstod vi, sade passageraren Caroline Schouenborg till Aftonbladet på nätet. -Det var två killar som knuffade henne och sedan sprang därifrån. En förbipasserande försökte direkt efter olyckan utföra hjärt- och lungräddning på kvinnan. Men hennes liv gick inte att rädda.Männen anmälde sig självmant hos polisen vid kvart i sju på kvällen, nära fem timmar efter dödsolyckan. De anhölls senare av jouråklagaren och förhördes av länskriminalpolisens utredare.Förstår viddenDe unga männen uppges bo i Stockholm men ska ha kommit på besök till Lund för helgen. I stället för att fira valborgsmässoafton i den skånska studentstaden tillbringade de alltså kvällen och natten på stadens polisstation.TT: Hur reagerar de på det inträffade?-Åtminstone en av dem verkar ha förstått vidden av det hela, säger Jacob Linton. 

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro