ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fyllt 25? Då är det ingen idé att köa

Mikael Hellmyrs · 3 Jan 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Är du över 25, står i Stockholmshems bostadskö på jakt efter en liten lägenhet? Tyvärr är det kört – ungdomar får företräde.   Efter nyår har Stockholmshem, Sveriges näst största bostadsföretag, beslutat att ”öronmärka” alla små lägenheter upp till 30 kvadratmeter för ungdomar 18 till 25. 

Kontentan om du fyllt 25 blir: det spelar ingen roll om du stått i Stockholmshems bostadskö i tio år – en 18-åring glider förbi på en räckmacka. – Ja just det, det stämmer. Vi har vikt de minsta lägenheterna till ungdomar som annars har svårt att komma in på bostadsmarknaden, säger Pelle Björklund, vd på Stockholmshem. Han fortsätter: – Du kan ju söka en större lägenhet på 31 kvadrat. Är man över 25 år har man oftast flera alternativ också. Har man köat flera år har man haft tid på sig att hitta något annat.

Förstår ni om många känner sig diskriminerade och överkörda efter år i bostadskön?– Ja man kan ju alltid vända saker till något negativt… Men vi har ändå många större lägenheter att välja på, vi har drygt 30 000 totalt, säger Pelle Björklund. 

Hur många är små lägenheter då? – Det vet jag inte riktigt på rak arm.Enligt Stockholmshems hemsida har man 6 000 lägenheter bara i innerstan.”Små lägenheter om ett eller två rum är vanligast”. – Vi har fått bra respons på detta. Sen kan man ju alltid diskutera vad som är rättvist i världen, säger Pelle Björklund.

klar

Artikellänk är kopierad

Mikael Hellmyrs
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro