ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fynda dyrgripar som "festats bort"

Josefin Svenberg · 12 Jun 2012
Uppdaterad 12 Jun 2012
Fynda dyrgripar som "festats bort" – Vi vill visa att second hand inte alltid betyder avlagda trasor, säger Erika Olofsson som är butiksledare för Röda Korsets första premium vintage-butik på Hornsgatan i Stockholm. Foto: urban brådhe

Fynda dyrgripar som "festats bort" – Vi vill visa att second hand inte alltid betyder avlagda trasor, säger Erika Olofsson som är butiksledare för Röda Korsets första premium vintage-butik på Hornsgatan i Stockholm. Foto: urban brådhe Foto: Urban Brådhe


klar

Artikellänk är kopierad

Svarta pumps från Hugo Boss som lämnats på ett hotell.
Svarta pumps från Hugo Boss som lämnats på ett hotell.Foto: Urban Brådhe
En korallfärgad kavaj i vintagemodell matchas med scarf och stråhatt till en somrig outfit.
En korallfärgad kavaj i vintagemodell matchas med scarf och stråhatt till en somrig outfit.Foto: Urban Brådhe
Marc Jacobs-väska som ”festats bort” på en krog vid Stureplan.
Marc Jacobs-väska som ”festats bort” på en krog vid Stureplan.Foto: Urban Brådhe

Second hand. Nu kan du lägga beslag på dyrgripar som glömts på Stureplan hos Röda Korset. I den nya butiken på Hornsgatan 56 finns handplockade plagg från bland annat Burberry, Jimmy Choo och Versace.

Ett par exklusiva örhängen från klassiska Tiffany’s som lämnats kvar på ett hotellrum och en Marc Jacobs-väska som hittats på en Stureplansklubb.

Det är ett par exempel på vad som säljs i Röda Korsets första premium vintage-butik, som öppnade på Hornsgatan 56 i Stockholm i går.

– Här är samtliga plagg handplockade för att ge ett spännande och exklusivt utbud. Vi vill inspirera till ansvarsfull shopping, säger butiksledaren Erika Olofsson.

Butiken samarbetar bland annat med Stureplansgruppen och flera olika hotell, vars kvarglömda dyrgripar säljs till förmån för Röda Korsets verksamhet. Även privatpersoner får lämna in gåvor.

– Det finns hur mycket som helst att ta till vara på. Från två nattklubbar som vi varit på fick vi med oss 30 säckar kläder som samlats in de senaste tre månaderna. Så man kan se fram emot hösten med många fina kappor och andra plagg, säger Viktoria Möller som är sortimentsansvarig i butiken.

Tanken är att andra Röda Korset-butiker runt om i landet ska inspireras av nytillskottets inredning och varuexponering, men det kan även bli fler premium vintage-butiker:

– Vi tar ett nytt grepp på butikskonceptet och det här är första steget. Det är inte omöjligt att det blir fler butiker i storstadsregionerna, men ingenting är bestämt ännu, säger Martina Bozic, projektledare på Röda Korset.

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro