ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fyndet i båten: Död man – och kokain för 800 miljoner

Gustaf Eriksson · 16 Nov 2012
Uppdaterad 16 Nov 2012

200 kilo kokain, värt ungefär 800 miljoner kronor, och en död man. Det hittade polisen vid ett tillslag mot en grundstött segelbåt i ö-paradiset Tonga i Stilla havet.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var i augusti som den amerikanska narkotikapolisen slog larm. Ett internationellt brottssyndikat var i färd med att föra en stor mängd kokain från Ecuador till Australien. Kokainet hade gömts inuti en segelbåt.

Tillsammans med polis från ö-rikena Tonga och Cook Island tog den federala polisen i Australien upp jakten. De bevakade båten i två månader innan de förlorade kotakten med fartyget.

Den mystiska segelbåten var försvunnen i mer än en månad. När polisen hittade den hade den gått på grund på en obebodd ö.

I båten hittade polisen kroppen av en död man. Senare hittades hela 200 kilo kokain, som beräknas ha ett värde av 800 miljoner kronor på gatan, i båtens skrov.

Polisen misstänker att det fanns ytterligare en person ombord på båten. Men trots ett omfattande sökarbete runt fyndplatsen har ännu ingen hittats.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro