ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fyra anhållna efter kidnappningsdramat

Jonas Andersson · 24 Maj 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Fortfarande oklart hur länge 32-åringen varit fången

klar

Artikellänk är kopierad

OSÄKERT. Det är oklart hur länge den kidnappade 32-åring som fritogs av piketpolis i Malmö i tisdagskväll hade hållits fången.– Vi vet fortfarande inte, sa Håkan Adler, spaningsledare vid länskriminalen i går eftermiddag.Enligt uppgifter till Metro från en person som brukar besöka huset där 32-åringen hölls fången lät det som om det förekom bråk i källarlokalen som polisen stormade redan mitt på dagen.

Polisen inledde under tisdagskvällen spaning mot adressen i stadsdelen Sofielund sedan kidnapparna kontaktat anhöriga till 32-åringen för att kräva en lösesumma. Vid 22-tiden bröt piketpolisen sig in. Polis-männen kastade vid stormningen in chockgranater.– Jag såg hur en man kom haltande ut, säger en av de boende i området.I källarutrymmet befann sig vid stormningen 32-åringen och en av kidnapparna. 32-åringen var bunden och fördes till sjukhus för omvårdnad sedan han befriats. Han hade dock inga svårare skador.

Polisen slog under tisdagskvällen även till mot personer som befann sig i närheten av platsen. En kvinna och tre män, i åldrarna 23 till 48 år, sitter nu anhålla som misstänkta för människorov. Inga skjutvapen har beslagtagits av polisen men däremot bland annat mobiltelefoner.Enligt Malmöpolisen är majoriteten av kidnapparna kända för brottslig verksamhet sedan tidigare, det ska då ha gällt bland annat stölder och narkotikabrott.Den kidnappade 32-åringen är skriven i en stad i Väst-sverige men bor i Skåne.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro