ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fyra års fängelse för miljonrån i Solna

Petter Sundsten · 24 Apr 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

RÅN. Rånarna riktade en skarpladdad pistol mot väktaren och skrek ”släpp the bag”.Han tvingades lämna ifrån sig en väska som innehöll en miljon kronor.Nu har rånarna, som är 25 och 39 år gamla dömts till fyra respektive tre års fängelsestraff av Solna tingsrätt.

Händelsen inträffade den 5 förra året på Centrumlingslinga i Solna centrum. Väskan kunde genom pejling redan samma dag spåras till en parkerad bil som en av rånarna ägde. I bilen låg också en skarpladdad pistol.Rånarna nekar till brottet men fälldes i förra veckan av Solna tingsrätt, bland annat med hjälp av DNA-bevisning.

En 27-årig man har också dömts för rån av Solna tingsrätt. Han avtjänade ett fängelsstraff och smet från sin permission den 15 november förra året. En dryg vecka senare rånade han stormarknaden Willys i Rissen på över 300 000 kronor. Med en kniv och ett pistolliknande föremål hotade han flera ur personalen och tvingade dem att överlämna fyra värdeväskor. Han greps den 27 november och genom fingeravtryck kunde han bindas till rånet. Tingsrätten har nu dömt honom till fyra års fängelse för rån och stöld av bil. Han ska också betala över 80 000 kronor i skadestånd till de butiksanställda som han hotade.

klar

Artikellänk är kopierad

Petter Sundsten
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro