ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fyra års kamp – förgäves

Andreas Nordh/ Johan Darin · 18 Dec 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Kenneth Engblad, José Domingues och Yvonne Johannesson har efter fyra år fått en ny vårdcentral – som de inte får gå på. Ändras det inte tänker de protestera igen. 

Kenneth Engblad, José Domingues och Yvonne Johannesson har efter fyra år fått en ny vårdcentral – som de inte får gå på. Ändras det inte tänker de protestera igen.  Foto: Christina Blom


Tynneredsborna är inte välkomna på sin nya vårdcentral

klar

Artikellänk är kopierad

De bor hundra meter från den nybyggda vårdcentralen. Men där är de inte välkomna.– Det är bedrövligt, säger Kenneth Engblad.Tillsammans med José Domingues och Yvonne Johannesson var Kenneth Engblad med och protesterade mot nedläggningen av den gamla vårdcentralen i Tynnered. Det var i februari 2004. Efter nästan fyra års lång kamp har de till slut fått en ny. På Grevegårdsvägen slår den nya vårdcentralen upp portarna i början av nästa år. Men de boende på Grevegårdsvägen är inte välkomna.

– I stället ska vi åka tre hållplatser bort till Frölunda torgs vårdcentral. Men ”fina” Näset får komma hit. Det är ju vansinnigt, säger Yvonne Johannesson som nästan bor granne med byggnaden.

De har ringt politikerna, men inte fått något svar på varför de inte är välkomna på den nya vårdcentralen. Om politikerna inte ändrar beslutet tänker de börja protestera igen.Frank Andersson (s) är ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnd 5. – Jag kommer att ta upp det här med nämnden i morgon (läs i dag). Då får vi se om det finns en logisk förklaring till det här. Vi är inte ute efter att jäklas med folk, säger han. 

klar

Artikellänk är kopierad

Andreas Nordh/ Johan Darin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro