ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fyra bebisar i kö till seniorboende

Evelina Pålsson · 4 Feb 2016
Uppdaterad 4 Feb 2016
På grund av bostadsbristen i Stockholm ställer sig allt yngre personer i kö till seniorboenden.

På grund av bostadsbristen i Stockholm ställer sig allt yngre personer i kö till seniorboenden. Foto: Alamy


När det råder bostadsbrist gäller det att ligga steget före. Den yngsta i kön till Blomsterfondens seniorboende i Stockholm är fyra månader.

klar

Artikellänk är kopierad

Oro för hur livet ska bli när man blir gammal gör att allt yngre personer ställer sig i kö för att få plats på seniorboende skriver Svenska Dagbladet.

– De senaste fem åren har vi sett en ökning av unga som ställer sig i kö och vi har fyra medlemmar som är under ett år, säger Christel Jansson, insamlings- och kommunikationschef på Blomsterfonden som är en ideell förening som driver flera seniorboenden runt om i Stockholm, till Svenska Dagbladet.

► LÄS MER: Flyktingströmmen ökar bostadsbristen

Att stå i kö till Blomsterfondens seniorbostäder kostar 300 kronor per år. De yngsta medlemmarna får enligt Christel Jansson ofta sitt medlemskap av en mor- eller farförälder.

Av de drygt 25 000 personer som står i kö till seniorboendet är det enligt Svenska Dagbladet åldersgruppen 40 till 50 som ökar mest. Nästan 1 000 personer av de som står i kö är under 40 år. De yngsta medlemmarna får dock vänta ett tag till inflytt då man måste vara minst 60 år för att få flytta in.

Snittiden för att få en av Blomsterfondens lägenheter är längre än medelkötiden i Stockholms bostadsförmedling. Medan du får stå i kö i cirka sju år för att få en lägenhet genom Stockholms bostadsförmedling är kö tiden för Blomsterfondens lägenheter mellan elva till 21 år. Men de åren har bebisarna med råge kammat ihop den dagen de passerar 60.

► LÄS MER: Kristoffer: Jag fick inte bostaden – för att jag är man

Blomsterfonden har 873 lägenheter. I samtliga bostadshus finns en värdinna och de boende har tillgång tillbibliotek, salong och gym. Några av de boendena har även matsal och pool skriver Svenska Dagbladet.

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Pålsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro