ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fyra häktade för mordbrand

Daniel Olsson · 22 Apr 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Förra månadens storbrand i Brunnsparken var anlagd. Fyra män sitter nu häktade för dådet som kan ha koppling till attentat mot två krögare i Göteborg. 

Förra månadens storbrand i Brunnsparken var anlagd. Fyra män sitter nu häktade för dådet som kan ha koppling till attentat mot två krögare i Göteborg.  Foto: peter holländare


klar

Artikellänk är kopierad

Metro den 4 april.
Metro den 4 april.

Förra månadens storbrand i Brunnsparken var anlagd. Fyra män sitter nu häktade för dådet som kan ha koppling till attentat mot två krögare i Göteborg. - De misstänks för tre fall av mordbrand, varav en är grov, säger chefsåklagare Jonas Almström.Två av mordbränderna rör de uppmärksammade brandattentaten riktade mot två män som driver restauranger i centrala Göteborg. Den 6 mars fick en av männen en brandbomb inkastad i sin bil i Åkered. Den 16 mars brann den andre krögarens bil som stod parkerad på uppfarten till hans hem i Hovås.Det senare attentatet bedöms som grov mordbrand.- I det fallet fanns en större spridningsrisk enligt brandintyget, säger Jonas Almström.Två av de häktade greps redan i början av april för bilattentaten, men släpptes i brist på bevis. De två, 31 och 28 år gamla, har drivit en nattklubb och en restaurang i centrala Göteborg som försattes i konkurs i februari. Enligt uppgifter till GP skulle motivet bakom de attentaten vara att de drabbade restaurangägarna lagt bud på konkursboet.När de två männen frihetsberövats på nytt tillkommer nu misstankar om att de ligger bakom också branden mot en större elbutik i korsningen Drottninggatan - Östra Hamngatan, natten till den 12 mars. Brandmän från tre brandstationer arbetade med att släcka branden som också skadade en kontorsfastighet våningen över elbutiken.De fyra häktade männen nekar till brott och är inte tidigare straffade för allvarlig brottslighet.

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro