ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fyra jullovstips i Stockholm

Valerie Kaspersen · 20 Dec 2018
Uppdaterad 21 Dec 2018
Allt från museum till var du hitta de bästa pulkabackarna.

Allt från museum till var du hitta de bästa pulkabackarna. Foto: Unsplash


Oavsett om du gillar att vara ute eller inne finns det massvis med skoj att hitta på i Stockholm under jullovet.

klar

Artikellänk är kopierad

För den med spring i benen

Stockholm har många roliga lekparker. Om det blir en vit jul så finns det flera pulkabackar att välja mellan i Tanto. Den som vill få upp farten lite extra borde bege sig till Vita Bergsparken, nedanför Sofia kyrka. I Tegnérlunden finns bra små backar för de allra minsta.

För den frusne

För de som inte är så förtjusta i snö och kyla, men ändå gillar spänning kan man bege sig till Laserfortet. Här kan ni prova en variant av Fångarna på fortet, köra olika typer laserdome eller åka Gokart.

För den nyfikne

För den som vill ha lugn och ro, men fortfarande vill ut på äventyr erbjuder Stockholm ett stort utbud av museum. Det finns något för alla. På Tekniska museet kan du prova på VR eller kika in bakom kulisserna på Viaplays julkalender ”Det stora experimentet”. På Stockholms spelmuseum kan du uppleva spelen och maskinerna som genom åren format spelkulturen.

För sagoälskaren

Biblioteken i Stockholm har öppet under jullovet och det är flera som bjuder på spännande pyssel och lek. På Enskede bibliotek visas Kikis expressbud den 27 december. Det kommer även finnas pysselmaterial framme. På Rinkeby bibliotek kan du själv få skriva en spännande vintersaga den 27 december.

klar

Artikellänk är kopierad

Valerie Kaspersen
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro