ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fyra knep – så lyckas du med midsommarkransen

Aron Andersson · 19 Jun 2015
Uppdaterad 19 Jun 2015

Foto: TT


Snapsen, sillen och färskpotatisen. Allt är fixat, förutom blomkransen. Här är floristens tips för att lyckas.

klar

Artikellänk är kopierad

Lika traditionsenligt som sillen på bordet och ”Små grodorna” runt majstången är midsommarkransen. Men hur knyter du en perfekt krans? Metro ringde en florist för att ta reda på de bästa knepen.

1. Använd en stabil grund.

– Först tar du en rund skena som du binder på, sedan behöver du tunn tråd att linda blommorna med och linda dem tajt intill varandra, säger Kristian Skald på Gullvivans blomsterhandel.

Den runda skenan kan med fördel vara en ståltråd som formas till en ring, och enligt Kristian Skald är det viktigaste att inte använda blommor med för lång kvist.

2. Dela upp blommorna i små knippen.

– Dela gärna en kvist i små små bitar och gör sedan små knippen som du lindar väldigt tajt, utan några glipor, så att det inte blir för bulligt. Om du tar för stora kvistar så ser det hängigt ut.

3. Bästa blommorna att använda.

Bra blommor att använda är brudslöja, daggkåpa, kamomill och kvistrosor. 

– Småblommor överlag är bra, inte stora pioner. Använd blommor som inte väger för mycket.

4. Gör kransen i förväg

För den som inte vill ge sig ut i regnet på jakt efter blommor eller hålla på att stressa efter sillunchen går det alldeles utmärkt att förbereda sin krans.

– Man kan slå in den i cellofan eller lägga i en påse så att den bevarar fukten. Efter att du bundit färdigt den så kan du doppa den i vatten och lägga i en påse i kylskåp eller på ett svalt ställe.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro