ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fyra kroppar grävdes fram efter dödsbrand

Metro-TT · 14 Dec 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Ett dygn efter dödsbranden i Oslo, då sex människor omkom, dog minst fyra människor i en eldsvåda i Heröy kommun på norska västkusten på söndagsmorgonen. Först på eftermiddagen kunde polisen ta sig i det eldhärjade bostadshuset på ön Bergsöy, cirka 20 mil norr om Bergen. De fyra kropparna hittades då bland ruinerna.Det är fortfarande oklart vad om orsakat branden och polisen ska göra en grundlig undersökning av huset de närmaste dagarna. En man i 20-årsåldern uppges ha lyckats ta sig ut ur huset innan det övertändes.Branden är den tredje dödsbranden på bara lite över en månad i Norge. Den 10 november dog sju polska medborgare när ett bostadshus eldhärjades i Drammen.

I Sverige har sex personer omkommit de senaste dagarna i bostadsbränder. Två personer omkom i en villabrand utanför Borås, en person i en villabrand utanför Luleå och tre personer i lägenhetsbränder i Stockholm, Västervik och Valdemarsvik.

December till februari är den period på året då det inträffar flest bränder i bostäder i Sverige. Antalet utryckningar på grund av levande ljus ökar för varje adventsdag och är flest den 4:e advent.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro-TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro