ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fyra liter öl per dag – en engelsk semester

metro · 28 Aug 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Svenskar dricker mycket under semestern.Men vi ligger i lä jämfört med britterna.Enligt en ny rapport sveper engelsmännen fyra liter öl om dagen.Metro skrev under fredagen om svenskarnas blöta semester. Vi drack rekordmycket och nu är det högsäsong för stödtelefonen Alkohollinjen. 

Frågan är om telefonledningarna pallar trycket i England. Enligt en ny rapport dricker britterna i genomsnitt åtta glas alkoholhaltig dryck om dagen under sin semester, uppger Daily Star. Med en standardsemester på tio dagar innebär det 80 glas, motsvarande fyra liter öl.

- Semestertider innebär ofta att vi har det skönt i solen, men att glömma bort rekommendationerna kring alkoholen kan äventyra vår hälsa och välbefinnande, säger Chris Sorek, vd för Drinkaware, till tidningen.

Englands hälsominister Gillian Merron:- Det är svårt att återvända till en normal nivå igen. Men vi får försöka att se september som den nya januari och sträva efter att vara lite mer hälsosamma.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro