ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fyra män jagas för mordet

Johan Mårtensson · 23 Aug 2011
Uppdaterad 23 Aug 2011

Offrets kompisar greps men släpptes. Förklarade flykten med att de var rädda för att själva bli skjutna. Befann sig på krogen där en annan man sköts i fredags.

klar

Artikellänk är kopierad

Fyra okända gärningsmän jagas för gängmordet på Lönngatan i Malmö i söndags. De tre män som först greps misstänkta för att ha skjutit ihjäl 19-åringen utanför gatuköket släpptes efter förhör. – De var kompisar till offret och hade sprungit från platsen av rädsla för att själva bli skjutna, säger Börje Sjöholm, operativ chef vid länskriminalen i Skåne. Det var inte första gången som de tre männen befann sig en plats för skottdåd. I fredags kväll var de på den uteservering på Möllevångstorget där en man med kopplingar till ett mc-gäng skottskadades, men polisen ser ändå inget samband mellan händelserna. – Vi försöker att inte bry oss så mycket om gängbildningarna. Folk byter grupperingar hela tiden, säger Börje Sjöholm. Den 19-årige mannen hade figurerat i gängsammanhang i både Malmö och Helsingborg och var dömd för stölder och narkotikabrott. Börje Sjöholm bedömer att det tog ungefär 30 sekunder för gärningsmännen att skjuta ihjäl mannen vid gatuköket på Lönngatan och sedan ta sig från platsen. Tre ska ha flytt i en mörk bil och en till fots. Tekniker har säkrat flera pistolhylsor, och nu ska polisen också gå igenom övervakningskamerorna vid den närbelägna järnvägen. – Vi arbetar brett och med lite tur kan vi kanske se flyktbilen på filmen, säger Anders Lindell, informatör vid Malmöpolisen.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Mårtensson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro