ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fyra museum i Skåne värda ett besök

Aurora Percovich Gutierrez · 10 Nov 2017
Uppdaterad 10 Nov 2017
Gå på ett museum i helgen.

Gå på ett museum i helgen. Foto: Shutterstock/IBL


Att gå på museum är självklart för vissa men kan vara något som ibland glöms bort. För några veckor tipsade Metro om Gallerinatten i Malmö. Idag lyfter vi fram konstmuseum utanför staden som är värda en bil/buss/tåg/båttur till.

klar

Artikellänk är kopierad

Skissernas Museum Museum of Artistic Process and Public Art 
Finngatan 2, 223 62 LundSkissernas Museum är en av mina favoritplatser i Lund. Det är ett konstmuseum som fokuserar på den konstnärliga kreativa processen och där finns världens största samling av skisser, modeller och förlagor till svensk och internationell offentlig konst. Det är en väldigt fin plats att besöka och dessutom har de ett program fullt med visningar, workshops och samtal!

Landskrona konsthallSlottsgatan, LandskronaLandskrona konsthall är en så himla fin plats. Förutom utställningarna finns det också japansk trädgård, ett café och en skulpturpark precis utanför. Just nu, fram till den 17 december, visas en utställning med konstnärsparet Erik Hårdstedt och Sandra Magnuson.

Dunkers kulturhusKungsgatan 11 HelsingborgDunkers kulturhus är en anledning att besöka Helsingborg. Här kan besökare uppleva konst i olika former, samtal och debatt. Varje år öppnas ett tiotal nya utställningar och på lördag (11/11) öppnar utställningen Nordisk salong som är en samlingsutställning med 63 konstnärer från fyra länder i Norden.

Malmö konstmuseumMalmöhusvägen 6, Malmö.Jag kan ändå inte låta bli att tipsa om denna pärla mitt i Malmö. I slottet mitt i stan finns mer än bara pirayor, trögloris och en oändlig utställning om Skåne. Här finns också verk från 1500-talet fram till idag. Just nu visas Show and Tell som är en utställning som visar runt 300 av de närmare 40 000 (!!!) verk som Malmö konstmuseer har i sin samling.

klar

Artikellänk är kopierad

Aurora Percovich Gutierrez
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro