ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fyra nya lyxiga sätt att baka kladdkaka

Menyse.com · 14 Okt 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Har du tappat farmors recept på kladdkaka? Inga problem. Här får du ett förnyat grundrecept.

Grundrecept: Annes kladdkaka

Annes kladdkaka8–10 bitar300 gram smör 4 st ägg 4 dl strösocker 6 msk kakaopulver 4 tsk vaniljsocker 2,5 dl vetemjölFlorsockerTilllagning1. Sätt ugnen på 175ºC

2. Smält smör i en kastrull.Ta av från plattan.

3. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör, kakao, vaniljsocker och mjöl. Vispa till jämn smet.

4. Smöra en springform eller lägg bakplåtspapper i botten. Häll i smeten. Sätt in i ugnen i 25 minuter.

5. Ta ut och låt svalna. Pudra lite florsocker över.

Hallonfyllda kladdkakor

1 sats Annes kladdkaka 225 gram hallonTillagning 1. Tryck ner hallon i smeten. 2. 30 minuter i ugn (175ºC). 3. Servera gärna med grädde som på bilden i papp­form med en utstansad bit kladdkaka ovanpå.

Med blåbär och choklad

Kladdkaka med blåbär 8–10 bitar1 sats Annes kladdkaka (se nedan) 225 gram blåbär 2 dl vispgräddeTillagning 1. Blanda ner blåbär i smeten och häll i form. 2. Grädda 40 minuter i ugn. 3. Toppa kakan med vispad grädde, blåbär och andra bär.

Passionerad kladdkaka

4 stycken½ sats Annes kladdkaka 2 st passionsfrukterTillagning 1. Häll smeten i portionsformar och sätt i ugn 12 minuter på 175ºC. 2. Gröp ur en halv passions­frukt till varje portion.

klar

Artikellänk är kopierad

Menyse.com
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro