ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fyra olyckor under småländsk helgfestival

Stockholm TT · 8 Aug 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Totalt var det fyra olika olyckor som inträffade under två dagars festligheter i småländska Virserum.

En kvinna, som skadades på Virserums campingplats, fick föras till specialistvård i Linköping för omfattande brandskador. Enligt uppgifter till polisen skulle kvinnan och hennes sällskap tända ett gasolkök när en häftig brand uppstod.

Troligen fick hon brinnande tändvätska över kroppen. Vittnen berättar att hon var helt övertänd. -Det gick mycket snabbt. Två män i hennes sällskap fick också brandskador, troligen under försöken att släcka elden som tagit fart i kvinnans kläder, säger Bo Holgersson, länsvakthavande vid Kalmarpolisen. Strömförande karusell Det två männen fördes till Västerviks sjukhus men kvinnan togs direkt till Linköping och den speciella brandskadeenheten där. -Vi har just nu inga uppgifter om hennes tillstånd men en så omfattande brandskada är alltid ett mycket allvarligt tillstånd, säger Bo Holgersson. Vid tvåtiden på lördagseftermiddagen kom den första larmet om att en karusell på festivalens tivoli var strömförande, en flicka hade fått en stöt men utan att drabbas av någon egentlig skada.

Två timmar senare var det dags igen. I samma karusell fick en 13-årig flicka en elstöt som var så kraftig att hon kastades ur karusellen och bröt höftbenet i fallet. Hon behandlas på Västerviks lasarett.

Nu reagerade de ansvariga för tivolit och stängde av den strömförande karusellen innan polisen kom till Virserum. Inte riktigt fastspänd Det var på samma tivoli, men inte samma karusell, som en 14-årig flicka skadades i fredags när hon slungades ut ur karusellen. Hon var inte riktigt fastspänd innan karusellen började snurra. Personalen hade missat att trycka fast den bygel som håller fast åkarna.

Flickan fick skador i högra höften och benet men kunde lämna Höglandssjukhuset i Eksjö redan i fredags kväll.

I en liknande olycka vid ett tivoli i Sundsvall 1997 avled en 17-årig flicka. Hon slungades ut ur karusellen sedan säkerhetsspärren inte spänts fast.

Polisen har inlett förundersökningar av samtliga olyckor i Virserum för att reda ut om någon kan ställas till ansvar. -Vad gäller karusellolyckorna försöker vi reda ut om dom det var fråga om materialfel eller om det inträffade orsakades av slarv, säger Bo Holgersson.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro