ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fyra personer dök upp på anti-tiggardemonstration

Tomas Lundin · 1 Feb 2015
Uppdaterad 1 Feb 2015

Foto: TT


Den demonstration som rumäner anordnat till protest mot sina romska landsmän lockade bara en handfull deltagare.

klar

Artikellänk är kopierad

MetrorumänerstrartatFacebook-upproptiggeriRumänernadiskrimineraderomskatiggerietSom rapporterade i går har en grupp som bor i Sverige ett mot . känner att de blir när de förknippas med sina landsmän och vill stoppa .  

På söndagen skulle gruppen samlas på Gullmarsplan för att protestmarschera till Hötorget. Samtidigt har Systembolagsanställda syndikalister anordnat en motdemonstration på samma plats för EU-immigranternas rättigheter.

– De följer samma linje som Björn Söder när han säger att samer inte är svenskar, säger Emil Boss, engagerad i Systembolagets Syndikalistförening och en av arrangörerna till metro.se.

Men någon sammanstötning blev det knappast. Enligt Stockholmspolisens Länskommunikationscentral var det arrangören själv och en till person som genomförde demonstrationen och marschen från Gullmarsplan till Hötorget och ett 60-tal demonstranter från den andra sidan. Allt ska ha gått lugnt till.

Emil Boss beskriver demonstrationen som lyckad, med tal av bland andra Föreningen Hem, och är inte ledsen över att motståndarsidan, som han räknade till fyra personer, inte var mer representerad.

– Vi har varit tydliga med att vi inte vill ha någon debatt med dem.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro