ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fyra skadade efter nynazistisk attack

Leif Oldenburg · 15 Dec 2013
Uppdaterad 15 Dec 2013

Smällare och flaskor kastades mot barn och vuxna.

klar

Artikellänk är kopierad

En manifestation mot nynazism blev i går attackerad i Kärrtorps centrum, Två civilpersoner knivskars och två polismän skadades när de angreps med stenar. Totalt greps 28 personer greps misstänkta för bland annat våldsamt upplopp.

Den senaste tiden har nynazistiska rörelser klottrat och klistrat upp flygblad i förorten. I går hade nätverket Linje 17 kallat invånarna till en manifestation mot nynazism i Kärrtorps centrum. Mellan 300 och 500 personer deltog i manifestationen som just hade börjat när den attackerades med flaskor och smällare av ett 30-tal personer från nynazistiska Svenska motståndsrörelsen, SMR.

– Det bara smällde till. Det var extremt obehagligt, speciellt med tanke på att det fanns många barn på torget, säger Mikael Katzeff som deltog i manifestationen.

Flera av demonstranterna beväpnade sig med käppar, men det stora flertalet gick arm i arm mot nynazisterna som sprang ifrån platsen.

– En seger för ickevåldet, säger Mikael Katzeff.

Flera personer kritiserade i går polisen för att man inledningsvis hade haft lite personal på platsen, cirka tio stycken.

Polisens talesman Kjell Lindgren säger till TT att han inte känner till något tidigare tillfälle när den här typen av manifestation har angripits fysiskt.

klar

Artikellänk är kopierad

Leif Oldenburg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro