ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fyra skjutningar på ett dygn: "Vi tittar på eventuella kopplingar"

Annica Ögren · 9 Nov 2018
Uppdaterad 9 Nov 2018

Foto: Google


Under ett dygn har fyra skjutningar inträffat i Malmö. Nu utreder polisen om det finns kopplingar mellan händelserna.

klar

Artikellänk är kopierad

Första skjutningen skedde natten mot till torsdagen då en man i 20-årsåldern sköts vid köpcentret i Mobilia i Malmö, rapporterar SVT.

Polisen larmades till parkeringen vid köpcentret strax innan klockan 02 på natten. Mannen sköts i ryggen och vårdas på sjukhus, men är enligt polisen inte allvarligt skadad. En anmälan om försök till mord har inletts.

Andra skjutningen

Klockan 15.08 larmades polisen i Malmö om en misstänkt skottlossning på Hermodsdal. När de kom till platsen kunde det konstatera att två skott gått genom ett fönster in till en bostad. Flera personer ska ha befunnit sig i bostaden vid tillfället för skottlossningen, skriver SVT.

LÄS MER
Efter skjutningarna i Uppsala – Linnea, 20: ”Pågår någon slags normalisering”

Tredje skjutningen

21.38 samma kväll fick polisen in larm om höga smällar som hörts vid Stensjögatan. Skott hade avlossats mot en lägenhetsdörr och i en vägg i trapphuset där. Även där ska personer befunnit sig i lägenheten, men ingen ska ha skadats.

Fjärde skjutningen

På natten mot fredagen, vid klockan 01.38, skedde ytterligare en skjutning när en lägenhet besköts i Rosengård. Även där ska flera skott ha träffat bostadens fönster. Lägenheten ska dock ha varit tom och ingen person skadades.

– Vi tittar på eventuella kopplingar mellan personer, händelser eller adresser. Det sker en samordning även om det är separata utredningar, säger Rickard Lundqvist vid ledningscentralen för polisen i Region syd, till tidningen Kvällsposten.

I nuläget finns det ingen misstänkt eller gripen för nattens skjutningar i Malmö, skriver SVT.

LÄS MER: Fem skottlossningar under allhelgonahelgen

klar

Artikellänk är kopierad

Annica Ögren
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro