ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Fyra svenska esportare på Forbes prestigefulla listan

Erik Glanell · 12 Feb 2019
Uppdaterad 12 Feb 2019
Christopher "GeT_RiGhT" Alesund och Martin "Rekkles" Larsson finns med på Forbes "30 under 30"-lista.

Christopher "GeT_RiGhT" Alesund och Martin "Rekkles" Larsson finns med på Forbes "30 under 30"-lista. Foto: Dreamhack, Riot games


Vilka är de 30 mest inflytelserika personerna under 30 inom sport och spel? Det har Forbes traditionsenligt slagit fast och för svensk esport blir det full pott.

klar

Artikellänk är kopierad

Den amerikanska affärstidningen Forbes har för vana att utnämna unga framgångsrika personligheter i olika grenar av samhället på sin ”30 under 30”-lista.

Bland listorna finns bland annat kategorin ”Sport och spel” som i år huserar inte mindre än fyra svenskar. Varav alla är esportare.

De två mest namnkunniga personerna är CS:GO-spelaren Christopher ”GeT_RiGhT” Alesund och League of Legends-ikonen Martin ”Rekkles” Larsson.

I informationen om Ninjas in Pyjamas-legendaren GeT_RiGhT nämns bland annat den historiska 87-0-streaken och att han är en av de spelare som har varit med längst i scenen. För Fnatics Rekkles konstateras bland annat MVP-utmärkelser och så klart andraplatsen i Worlds.

Med på listan finns även Smash-spelaren Adam ”Armada” Lindgren och Rocket League-proffset Pierre ”Turbopolsa” Silfver.

Det är med andra ord storslam både för esporten och Sverige.

Annons:

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro