ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

G2 krossade drömmen om ett svenskt lag i finalen

Erik Glanell · 3 Sep 2017
Uppdaterad 3 Sep 2017
Kenny "kennyS" Schrub stod för många viktiga frags på Cache i semifinalen mot Ninjas in Pyjamas.

Kenny "kennyS" Schrub stod för många viktiga frags på Cache i semifinalen mot Ninjas in Pyjamas. Foto: Adela Sznajder/Dreamhack


Ninjas in Pyjamas kunde inte besegra ett starkt G2 som tog kammade hem semifinalen med två raka kartor.

klar

Artikellänk är kopierad

Inferno

Och det blev en tung start för Ninjas in Pyjamas på första kartan, Inferno, där de på t-sidan kämpade för att bryta igenom fransoserna försvar. Trots upprepade försök att hitta rätt strategi gick det inte svenskarna väg. G2:s framgång berodde mycket på att Richard “shox” Papillon hade en fantastisk halvlek med hela 24 kills. Halvleken slutade 12–3 mot till G2:s fördel.

När Ninjas in Pyjamas bytte sida till antiterrorister såg det betydligt mer koncentrerat ut. Försvaret av bombplatserna var starkt. I rundan när ställningen var 14-9 fick baguetterna med sig en tidig frag när draken togs på bar gärning i appartments. Då rasade det svenska försvaret och kunde ta sig upp på matchpoäng för att rundan efter avgöra och ta ledningen i dagens första semifinal.

Cache

För att ha en chans att ta sig till finalen var Ninjas in Pyjamas tvungna att ta den andra kartan som var Cache. Svenskarna började som terrorister.

Starten  blev lite fram och tillbaka både G2 och Ninjas in Pyjamas lyckades få med sig rundor i underläge och efter att Christopher ”GeT_RiGhT” Alesund och Fredrik ”REZ” Sterner med vacker Counter strike lyckades få med sig rundan i ett två mot fem-läge lossnade det för den svenska femman.

1–3 blev snabbt 6–3 till NiP.

G2 tvingades ta till pistoler. Som så många gånger tidigare betyder inte det automatiskt att rundan är förlorad. Med två snabba öppningsfrags blev rundan riktigt farlig men gick till slut ändå ninjornas väg.

G2 vägrade däremot låta resultatet att rinna i väg och fransmännen lyckades utjämna till 7–7 när kampen om vinsten i första halvan började. Med en tveksam arsenal lyckades Ninjas in Pyjamas få ner bomben med klarade inte att hålla antiterroristerna borta och G2 tog sig till andra halvan med åtta poäng mot NiP:s sju.

Med pistolrundan vunnen fick den svenska femman en grym start som antiterrorister. Skotten gick NiP:s väg och de lyckades ta sig upp till 11–8 innan G2 hittade William ”draken” Sundin tidigt 20:e rundan. Med en snabb och smärtfri attack på b-bombplatsen snodde de med sig rundan utan att Ninjas in Pyjamas kunde ta sig in.

Matchen gick in i ett ritkigt nagelbutarläge och efter att ha mislyckats med att ta tillbaka b-sajten efter en G2-push med bara pistoler var det bara en runda som skilde laget åt med 13–12 till Ninjas in Pyjamas. Som rundan efter blev 13–13.

Lagen följde varandra och när Ninjas in Pyjamas var på matchpoäng lyckades G2 ta matchen till övertid.

Väl där var fransmännen starkare än svenskarna och avslutade söndagens första semifinal med 19–17. Därmed förnekade fransmännen Ninjas in Pyjamas chansen att försvara sin titel på hemmaplan.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro