ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

G2 ostoppbara – svensklaget segrare i Six Invitational

Erik Glanell · 17 Feb 2019
Uppdaterad 17 Feb 2019
G2 lyfter pokalen efter att ha krossat Team Empire.

G2 lyfter pokalen efter att ha krossat Team Empire. Foto: Erik Glanell/Metro


Två raka titlar. Åtta miljoner kronor. Svenske Fabian "Fabian" Hällsten och hans G2 gjorde det de kom till Montreal för att göra. De vann Six Invitational.

klar

Artikellänk är kopierad

Finalen i Six Invitational började som alla finaler bör. Dagen till ära hade övertids-gränsen plockats ur spel vilket direkt kom till användning. G2:s möte med Team Empire på Coastline blev en nagelbitare som till och med slog rekord som den längsta matchen någonsin på professionell nivå i Rainbow Six. 22 rundor krävdes innan svensken Fabian ”Fabian” Hällsten med en otrolig clutch fick avgöra finalens första karta.

Empire hölls i radioskugga när matchen gick över på Border. En karta där svensklaget bara spelat en officiell match på väldigt lång tid. Det var tydligt att G2 hade studerat kartan för att hitta alla övertag möjliga för en viktig match som denna. Empire visste inte vad som väntade och knepet fungerade. Varje gång G2 hamnade i underläge lyckades de vända fajten till sin fördel.

Finländaren Juhani ”Kantoraketti” Toivonen storspelade och hade vid ett tillfälle fler kills än resten av G2 tillsammans. På runda 10 hade européerna chansen att avgöra Border och det var precis vad Fabian ”Fabian” Hällsten, återigen, gjorde.

G2 behövde bara en kartvinst till när Bank väntade. Samarbetet från G2 på den attackerande sidan var en uppvisning och gav inte Empire något utrymme att hitta tillbaka till matchen. Det blev en dominant avslut på en final vars enda riktiga spänning var i den inledande kartan.

För andra året i rad fick svensken Fabian ”Fabian” Hällsten lyfta hammaren och konstatera att han och hans lag var vinnare i den största turneringen Rainbow Six har att erbjuda. Den största turneringen i spelets historia.

Laget blir i och med vinsten hela åtta miljoner kronor rikare.

Annons:

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro