ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Gais sponsorer ställer klubben mot väggen

metro · 20 Okt 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Reaktionerna efter gårdagens artikel i Metro om hur Gais sparkade ut 12- och 13-åriga barn ur klubben via brev har väckt reaktioner. Flera upprörda föräldrar har hört av sig och några av lagets huvudsponsorer vill nu inleda samtal med klubben. Lars-Inge Svensson är chef på Folksam idrott:– Vi ska prata med Gais om det här, säger han.

Swedbank har sponsrat Gais i flera år. Patrik Andersson, chef för Swedbanks kontor i Göteborg, ser allvarligt på det inträffade. – Jag tycker inte att det här är bra och jag ska inleda ett samtal med Gais under den här veckan.

Det blir första gången under Patrik Anderssons fyra år på Swedbank i Göteborg som han behöver inleda ett liknande samtal med en samarbetspartner.

För Göteborgs andra storklubbar, IFK, Häcken och Öis påbörjar man utgallringarna tidigast vid 16 års ålder, enligt klubbarna. 

Gais kommenterade händelsen i ett pressmeddelande i går på sin hemsida. Där hävdar klubben att massutskicken var adresserade till målsmännen. – En efterhandskonstruktion. Breven var adresserade till barnen, säger Kent Sundbom som är pappa till Kalle.

I övrigt vill Gais inte kommentera beslutet, enligt Leif Gjulem, Gais ungdomschef.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro