ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Gallerinatt flyttar ut på Malmös gator

Per Eklund · 23 Sep 2011
Uppdaterad 23 Sep 2011
Sex stycken ljuspelare ska sättas ut för att guida besökare rätt i gallerinatten på lördag. Det är arkitekt- studenterna Magnus Gyllensten, Lars D Holen och Max Germundsson som har skapat ljusmarkörerna.

Sex stycken ljuspelare ska sättas ut för att guida besökare rätt i gallerinatten på lördag. Det är arkitekt- studenterna Magnus Gyllensten, Lars D Holen och Max Germundsson som har skapat ljusmarkörerna. Foto: Kinga Lezanska Sjölin


Årets gallerinatt flyttar ut konsten på gatan. Sex olika installationer placeras ut runt om i Malmö.

klar

Artikellänk är kopierad

Satsningen ”Konstnären tar dig till konsten” ska placera ut sex stycken olika konstinstallationer  runt om i Malmö på lördag. – Vi vill skapa en kontrast till gallerikonsten med fler öppna mötesplatser för nyfikna, säger Caroline Lund, som gör sitt andra år som projektledare för Malmö gallerinatt. Presentationerna av ”gatukonsten” kommer att ske genom allt ifrån filmprojicering på husfasader till live performancekonst. Utöver det så kommer 35 gallerister och konstinstitutioner att slå upp portarna med utställningar och möjligheter att skapa konst. – Vi kommer ha guidade turer under lördagskvällen, säger Caroline Lund.

Fotnot;  Gallerier och konstinstitutioner har öppet hus 24/9 från kl 18.00 till 24.00. Fri Entré

klar

Artikellänk är kopierad

Per Eklund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro