ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Galliano sparkas från Dior efter rasistattacken

Tomas Lundin · 1 Mar 2011
Uppdaterad 1 Mar 2011
John Galliano infann sig på måndagen på en polisstation i Paris för att motta de rasistanklagelser som riktats mot honom.

John Galliano infann sig på måndagen på en polisstation i Paris för att motta de rasistanklagelser som riktats mot honom. Foto: Scanpix


John Gallianos rasistiska utbrott filmades. Nu sparkas han från modehuset Dior.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var under förra veckan som en berusad John Galliano gick till verbal attack mot ett par på en uteservering. På måndagen släppte brittiska The Sun en video från samma bar där Galliano bland annat hyllar Hitler. "Folk som du borde vara döda. Din mamma, dina förfäder borde alla bli f***ing gasade.", säger han bland annat. Skandalen kom bara dagar innan Oscarsgalan och fick bland andra balens drottning Natalie Portman att välja bort sin Diorklänning till prisutdelningen och att fördöma designern offentligt- Dior har också fördömt uttalandena och stängt av Galliano. Nu säger modehuset att man börjat processen att göra sig av med honom permanent, skriver New York Times.

SE FILMEN DÄR GALLIANO GÅR TILL ATTACK

Natalie Portman är taleskvinna för Dior och beskriver sig själv som "en individ som är stolt över att vara judisk".
Natalie Portman är taleskvinna för Dior och beskriver sig själv som "en individ som är stolt över att vara judisk".
klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro