ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Game of Thrones censureras i Kina

Maria Forsström · 5 Maj 2014
Uppdaterad 5 Maj 2014
Game of Thrones censureras i Kina  Sansa (Sophie Turner) och Tyrion (Peter Dinklage) censureras i Kina

Game of Thrones censureras i Kina Sansa (Sophie Turner) och Tyrion (Peter Dinklage) censureras i Kina Foto: Alloverpress


Avsnitten är dåligt dubbade och elva minuter för korta. Den kinesiska Game of Thrones-publiken är inte nöjd.

klar

Artikellänk är kopierad

Game of Thrones är världens mest nedladdade teveserie, och Kina är inget undantag när det kommer till seriens popularitet. Och nu har kommunistpartiet beslutat att konkurrera med streamingsajterna genom att själva visa serien på statstelevisionen CCTV.

Detta har dock fått publiken att reagera häftigt, eftersom versionen i kinesisk teve är cirka elva minuter kortare än den vanliga, samt dubbad.

En av tittarna kommenterade enligt South China Morning Post det hela med ”Så de har klippt bort ungefär en fjärdedel av alla stridsscener och en fjärdedel av alla nakenscener. Jag antar att det är i sin ordning om allt du vill se är en dokumentär om medeltida europeiska slott.”. Det har enligt tidningen även uppstått kontrovers kring dubbningen vilket enligt en annan tittare får serien att framstå som ”ett taiwanesiskt drama”.

Även The Big Bang Theory, The Practice, The Good Wife och NCIS har drabbats av myndigheternas iver att reglera tittandet.

klar

Artikellänk är kopierad

Maria Forsström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro