ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Game of Thrones-skådespelarna om Brexit: "Pågått i åtta säsonger"

Jesper Lindqvist · 14 Apr 2019
Uppdaterad 14 Apr 2019

Under natten till måndag har den sista säsongen av "Game of Thrones" premiär. Men när skådespelarna under veckan mötte pressen på röda mattan fick de svara på en något annorlunda fråga: "Hur skulle en hård brexit arta sig i Westeros?"

klar

Artikellänk är kopierad

Den åttonde och sista säsongen av den omåttligt populära tv-serien kommer under våren följas av miljontals förväntansfulla fans.

Samtidigt pågår, i Storbritannien, tuffa politiska förhandlingar för att få till stånd ett avtal som ska ligga till grund för Storbritanniens kommande utträde ur EU.

Det brittiska underhuset har vid upprepade tillfällen förkastat premiärminister Theresa Mays förslag på utträdesavtal, och Storbritannien har av EU nu fått ytterligare sex månader på sig att komma överens om ett nytt avtal.

”Du har just förstört min kväll”

Den politiska situationen i Storbritannien belystes även när Game of Thrones-skådisarna (som i majoritet är just britter) under veckan äntrade röda mattan inför den kommande säsongspremiären. Medieföretaget Bloomberg valde nämligen att ställa en något okonventionell fråga till skådespelarna: ”Hur skulle en hård brexit arta sig i Westeros?”

Maisie Williams, som spelar Arya Stark, gav ett kort och rakt svar.

– Ärligt talat så vet jag inte ens hur det skulle se ut med en hård brexit i Storbritannien, säger hon.

Conleth Hill, som spelar Lord Varys, gav ett mer uppgivet intryck efter att han fått samma fråga.

– Åh, du har just förstört min kväll. Eftersom jag är europé har du just påmint mig om att saker suger där hemma, säger han.

 ”Han älskar anarki”

Andra i skådespelarensemblen tänkte noggrant över hur deras karaktärer skulle hantera ett fiktivt brexit. Dansken Pilou Asbæk, som spelar Euron Greyjoy, hade en mer positiv inställning till det hela.

– Vad skulle Euron göra med brexit? Han skulle nog vara för det eftersom han älskar anarki, säger han.

Irländaren Liam Cunningham, som spelar Ser Davos Seaworth, tror att hans karaktär inte alls skulle påverkas av en sådan händelse.

– Han går inte att rubba. Det är det som är så underbart med honom, jag önskar att jag var som honom, säger han.

Norrmannen Kristofer Hivju, som spelar Tormund Giantsbane, menar att hela serien är som en enda lång brexit.

– Det har väl varit så hela tiden, det har alltid varit en hemsk brexit. Det har pågått i åtta säsonger nu, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Jesper Lindqvist
Jesper Lindqvist
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro