ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Gamerz-laget splittrades – skrev aldrig på proffskontraktet

Erik Glanell · 11 Okt 2017
Uppdaterad 12 Okt 2017
Gamerz vinnarlag deltog i BYOC-turneringen på Dreamhack summer där de slutade på andra plats. Lagledaren Linus "Limpone" Wecksell syns närmast i bild.

Gamerz vinnarlag deltog i BYOC-turneringen på Dreamhack summer där de slutade på andra plats. Lagledaren Linus "Limpone" Wecksell syns närmast i bild. Foto: Simon Krona


Det blev aldrig något proffskontrakt för vinnarlaget i Gamerz första säsong. Enligt Linus "Limpone" Wecksell var ambitionerna för olika för att få det att fungera och laget löstes upp.

klar

Artikellänk är kopierad

Tanken med realityserien Gamerz var att skapa nästa nordiska proffslag i Counter strike. Men riktigt så blev det aldrig kan Metro nu berätta.

När kamerorna slocknat efter den stora finalen väntade en utdragen diskussion om hur man skulle fortsätta. Ganska snart blev det tydligt att viljorna i laget gick isär och förhandlingar om att försöka få fram en lösning påbörjades.

– Gamerzlaget klaffade inte från start. Eftersom vissa spelare saknade ambition, märkte vi ganska snabbt att det aldrig skulle fungera med de fem spelarna. När vi pratade med Gamerz om det så kom vi fram till att vi skulle göra spelarförändringar, säger Linus ”Limpone” Wecksell som var en del av de vinnande laget.

Men planerna gick i kras när laget och Gamerz inte kunde kunde komma överens om detaljerna. Dessutom hade vissa spelare fått erbjudanden från andra lag. Vilket gjorde att frågan om proffskontrakten kom upp i förhandlingarna.

– Vi blev faktiskt aldrig signade efter Gamerz. Det enda vi hade var ett agenturavtal så vi skrev aldrig på själva proffskontraktet, säger Linus ”Limpone” Wecksell.

pil
Vinnarlaget i Gamerz

Adam ”WolfY” AnderssonLinus ”Limpone” WecksellSebastian ”ensa” AasDylan ”DH” HamriniJonas ”Queenix” Dideriksen

I stället blev lösningen att Gamerz lät laget lämna organisationen.

”Tyvärr gjorde detta sammantaget att laget inte kunde fortsätta och vi bestämde därför i samråd med spelarna att upplösa laget”, skriver Karl Mikael Cakste, grundare och vd för Gamingzone entertainment som ligger bakom Gamerz, i ett mejl till Metro.

Linus ”Limpone” Wecksell bekräftar att upplösningen av laget skedde i samförstånd mellan de båda parterna. Även om resultatet drabbade spelarna olika hårt.

– Vi gick med på att vi skulle lämna. De släppte oss och vi sket i proffskontraken. Det kändes surt för dom andra spelarna i laget. Vissa ville fortfarande satsa och bli proffs, men det var egentligen bara mig det gynnade att Gamerz-kontrakten aldrig blev av. Det hela var bara inte tillräckligt genomtänkt från Gamerz håll, säger han.

Karl Mikael Cakste är däremot övertygad om att det nya samarbetet med esportorganisationen Fnatic kommer att förhindra att samma sak sker när den europeiska versionen av Gamerz drar i gång nästa år.

”Vi är övertygade om att vårt nya upplägg med Fnatic till nästa säsong kommer förbättra möjligheterna för Gamerz-vinnarna att bilda ett framgångsrikt lag”, skriver han.

pil
Det här är Gamerz

Gamerz är en realityserie där målet är att skapa ett proffslag i Counter strike. Alla har möjlighet att anmäla sig och få chans att ta en plats i programmet.

Deltagarna bor tillsammans i ett gaminghus utrustad med datorer, mat och sängar där de lever tillsammans som i ”Big brother”.

I första säsongen var anmälan endast öppen för nordiska spelare, men i den kommande säsongen utvidgas konceptet till hela Europa. Den nya säsongen väntas dra igång i början på nästa år

Se intervjun med Gamerz-lagets Adam ”WolfY” Andersson efter finalförlusten på Dreamhack Summer 2017 nedan.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro