ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Gamla bilar kan förbjudas i stan

Katarina Matsson · 30 Apr 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Snart kan gamla bilar stängas ute ur stan. I går beslutade trafiknämnden i Göteborg att utreda frågan om en miljözon för personbilar – något som välkomnas av Emilia Hagberg, gruppledare för miljöpartiet i Stockholms stadshus.– Jag tycker att det är ett bra initiativ från Göteborg som jag välkomnar att vi tittar på gemensamt, säger hon.

Tre moderater ligger bakom motionen i Göteborg. Vilka bilar som kommer att portas från city lämnar de åt förvaltningen att föreslå.– Men det är stor skillnad på vad en bil från 2008 och en från 1989 gör mot miljön, så det är tänkbart att gamla bilar stängs ute, säger Pär-Ola Mannefred (m).

Han utesluter inte heller att enbart miljöfordon tillåts i stadskärnan. Man vill även titta på möjligheten till samordning med Stockholm och Malmö. – Det gjorde vi när vi tog beslutet om de tunga fordonen 1996 och det gick väldigt bra, säger Roland Rydin (m) vice ordförande i Göteborgs miljönämnd.

Emilia Hagberg tycker att det är viktigt att titta på utformningen av en eventuell miljözon och hur olika grupper drabbas.– De som har möjlighet att köpa nya bilar är ju de mest välbeställda, säger hon. 

klar

Artikellänk är kopierad

Katarina Matsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro