ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Gamla rester pryder lyxigt matmagasin

Moa Kärnstrand · 2 Mar 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Melker Andersson.
Melker Andersson.Foto: Scanpix

Laga av rester – det är senaste skriket hos världens glossiga matpress.  I amerikanska lyxmagasinet Gourmets marsnummer har en skinksmörgås till och med hamnat på förstasidan.Gourmet, som vanligtvis skriver om kostsamma matresor och finkrogar, hoppar nu lyxartiklarna. I stället lär man amerikanen hur man lagar mat hemma – av rester. Även andra internationella matmagasin har hakat på trenden – ansedda Bon Appétit lovar billiga pizzarecept i sitt aprilnummer och Food & Wine listar budgetviner.– Folk behöver hjälp att lära sig laga mat igen och kunskap om mindre dyra ingredienser, säger Gourmets chefredaktör Ruth Reichl till New York Times.

Kocken Melker Andersson, som nyligen sänkte priserna på sina lyxkrogar i Stockholm för att möta lågkonjunkturen, håller med:– Det har slängts alldeles för mycket. Vi måste bli mer kreativa och köra ”Här har du mitt kylskåp-stilen”, säger han och menar att det är tragiskt att se vad svensken stoppar i varukorgen.– Det är ketchup och falukorv.

De svenska matmagasinen väljer istället att satsa stort på festtema i sina marsnummer.– Men vi har en artikel om hur man tar tillvara hela grisen, det ligger verkligen i tiden, säger Katrin Alström, chefredaktör för Allt om mat.

klar

Artikellänk är kopierad

Moa Kärnstrand
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro