ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Gamla smörgåsar såldes på 7-Eleven

Josefin Svenberg · 31 Jan 2014
Uppdaterad 31 Jan 2014

Surdegsmackorna på en 7-Elevenbutik i Stockholm hade fått surna till även efter tillverkningen. Vid miljöförvaltningens oanmälda inspektion såldes smörgåsar vars utgångsdatum passerats sex dagar tidigare.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var tisdagen den 21 januari som Stockholms stads miljöförvaltning gjorde en oanmäld inspektion på en 7-Elevenbutik i Stockholms innerstad, och upptäckte att de inte följde alla regler i livsmedelslagstiftningen.

Bland annat hade ett tiotal smörgåsar, som såldes över disk, utgånget datum. Det handlade till exempel om surdegsmackor med sista förbrukningsdatum sex dagar före inspektionen.

”Miljöförvaltningen bedömde att rutinerna för att gå igenom datum inte fungerade och att det var en stor risk för att smörgåsar med utgånget datum såldes till kunderna”, skriver inspektören i sin rapport.

Avvikelsen klassas som ett allvarligt brott mot reglerna och miljöförvaltningen kommer att göra en extra oanmäld kontroll inom kort för att se om felet åtgärdats.

Förvaltningens inspektör anmärker även på att bröd förvarades utan ytterförpackning i smutsiga frysboxar på lagret.

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro