ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Gäng ska ha sparkat rullstolsburen i ansiktet

Tobias Andersson Åkerblom · 24 Okt 2014
Uppdaterad 24 Okt 2014

Den rullstolsburna mannen hade varit ute på krogen – då ska han ha blivit överfallen av ett ungdomsgäng. Han ska ha blivit mordhotad, sparkad i ansiktet och knivhuggen i axeln. Samma kväll ska gänget ha brutalt misshandlat ytterligare två män när de väntade på bussen.

klar

Artikellänk är kopierad

De åtalade männen fångades på bild när de klev på spårvagnen.
De åtalade männen fångades på bild när de klev på spårvagnen.Foto: Polisen

Det var strax före halv sju på morgonen den 28 juli förra året som en rullstolburen man var på väg från krogen med en kompis vid Kungsportsplatsen i Göteborg – när ungdomsgänget ska ha attackerat. En då 18-årig man ska ha gått fram till mannen, viftat med en kniv och sagt att han skulle döda dem.

– Han tog sats och hoppade upp och sparkade mig i ansiktet. Två sparkar kunde jag avvärja, den tredje träffade klockrent över höger öga, säger mannen i förhör med polisen.

18-åringen ska sedan ha fortsatt med att hugga mannen med kniv i axeln.

Han och en till 18-åring ska samma dygn ha gett sig på två andra män som satt och väntade på bussen med slag, sparkar och kniv.

– Han sätter kniven mot min hals på den vänstra sidan. Han trycker den och slappnar av för att sedan trycka igen. Under tiden som han håller kniven mot halsen så upprepar han frågan "varför skrattar ni och pekar mot mig". Han höll kniven mot halsen kanske någon minut. Sedan tog han kniven och tryckte spetsen mot min mage. Han sa "tror du inte att jag kan hugga dig? Jag gör såhär och jag gillar det!", säger en av männen i förhör med polisen. Där uppger han att gänget gav sig på männen oprovocerat när de satt på hållplatsen.

Två nu 20 år gamla män åtalas nu för grov misshandel, misshandel och olaga hot. Vittnesmålen i förundersökningsprotokollet talar om att tre män deltog vid båda händelserna, men i den stämningsansökan som har lämnats in till Göteborgs tingsrätt nämns endast två av dem. Det framgår dock att ytterligare åtal ska komma.

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Andersson Åkerblom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro